Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Winter Run spěje k velkému finále

Po volném víkendu čeká běžce vyvrcholení unikátního seriálu innogy WINTER RUN. Poběží se na tradičně oblíbených tratích v Olomouci a v Praze.

Po volném víkendu čeká běžce vyvrcholení unikátního seriálu innogy WINTER RUN. Poběží se na tradičně oblíbených tratích v Olomouci a v Praze.

Po volném víkendu čeká běžce vyvrcholení unikátního seriálu innogy WINTER RUN. Poběží se na tradičně oblíbených tratích v Olomouci a v Praze.

V Olomouci se poběží v sobotu 16. února. Po prezencích, které proběhnou na Výstavišti Flora v Pavilonu E čeká na účastníky trasa ve Smetanových sadech. Běží se „na pětníku“ a kdo cestuje na závody s přáteli, bude mít během závodu celkem slušný přehled, jak se zbytku výpravy aktuálně daří. Neběhající doprovod pak stihne udělat hned několik fotek, přičemž bude vždy stačit ujít jen pár kroků.

Podobně přehledná bude i trasa posledního závodu v Praze na Ladronce, tam běžci probíhají prostorem startu a cíle vždy zhruba po dvou kilometrech a to je atraktivní nejen pro diváky, ale konec konců i pro běžce. Na závod v hlavním městě navíc bývá tradičně slunečné počasí a tak se může jednat o skvěle strávenou sobotu. Po závodě bude navíc vyhlášeno i pořadí v Českomoravském poháru v zimním běhu, letos na dlouhé i krátké trati.

Kromě dospělých, které budou čekat čtyři nebo osm kilometrů, mohou v rámci KIDS WINTER RUN běhat i děti, jsou rozděleny do pěti kategorií dle věku a pak samozřejmě ještě na chlapce a dívky, běží pět set nebo tisíc metrů.

Co se týká hlavních tratí, před letošním ročníkem pořadatelé rozdělily starty a čtyři kilometry startují v půl dvanácté, dvojnásobná trať o hodinu později. Mnoho závodníků si tak zaběhne obě trati a dostanou dvě medaile. Na nich vyobrazení yetti si plácají. „Všem doporučuji zaběhnout si oba závody,“ smála se v cíli čtyřky v Ostravě Lenka Švábíková. Ona i její přítel Miroslav Burian obvykle odběhnout oba závody a umisťují se na předních pozicích. Podobně pojímají závody i další tradiční účastníci, manželé Bednářovi, kteří cestování na závody vždy spojí i s výletem po okolí.

Kromě neopakovatelných zážitků ze zimního běhu a medaile s yettim se mohou závodníci těšit na startovní číslo, které jim po závodě zůstane, on-line diplom, nabitý startovní balíček, přijatelné startovné a bohaté občerstvení zejména v cíli. V rámci registrace na závod si lze objednat i dárek, jedná se o doplňky běžecké výbavy.

Závody v Olomouci i v Praze mají již nyní nabitou startovní listinu, vyprodané však nejsou. Tedy zatím. „Oproti loňsku na všech závodech roste počet účastníků a na posledních dvou závodech to bude stejné. Praha bude určitě vyprodaná,“ řekl s úsměvem šéf organizačního týmu Tomáš Pavel. Běžci už letos na jednotlivých závodech innogy WINTER RUN zažili bláto, slunce, sníh i vítr (přesně v tomto pořadí), co je čeká na dalších dvou závodech?

Sdílet