Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Běžci si Winter Run Brno užili na sto procent

Třebaže běžce přivítalo v Brně stejně jako v předchozích letech chladné počasí, pár minut před startem závodu na čtyři kilometry vyšlo slunce, začalo hřát a po suché trati se běželo parádně.

Třebaže běžce přivítalo v Brně stejně jako v předchozích letech chladné počasí, pár minut před startem závodu na čtyři kilometry vyšlo slunce, začalo hřát a po suché trati se běželo parádně.

Třebaže běžce přivítalo v Brně stejně jako v předchozích letech chladné počasí, pár minut před startem závodu na čtyři kilometry vyšlo slunce, začalo hřát a po suché trati se běželo parádně.

„Jsem tady potřetí a letos to poprvé nebylo zmrzlé ani na sněhu, super,“ potvrdila skvělé podmínky vítězka na dlouhé trati Lenka Kohnová z klubu BehejBrno.com/Salming, která úspěšně obhájila vítězství, osm kilometrů zvládla v čase 32:13.99. Ve své kategorii neměla konkurenci a závodila spíše s muži, mezi kterými zaběhla desáté místo. Druhá v cíli v čase 34:57.77 byla tradiční účastnice seriálů pod taktovkou Tomáše Pavla Lenka Švábíková závodící za CEPro Team BJEŽ racing a to i přesto, že už měla za sebou závod na poloviční vzdálenost. Třetí ženou v cíli byla vítězka kategorie Z40 Jana Kadlecová z AK Hodonín, její čas byl 35:19.72. Kategorii Z50 vyhrála Zdena Skryjová (4max fitness) a Z60 Miluše Jurošková z fKlidu Sport Team.

Obhajoba loňského vítězství se vydařila i mezi muži. Zdeněk Hrabovský se do vedení propracoval během prvních kilometrů a cílem prvního ze dvou okruhů už probíhal s celkem bezpečným náskokem. Po proběhnutí druhým kolem se časomíra zastavila na hodnotě 28:08.74. „Cítím se skvěle, podařilo se mi obhájit vítězství, jsem spokojený maximálně. Letos byly lepší podmínky než loni,“ uvedl krátce po doběhu vítěz a dodal: „V zimě běhám hodně a takové počasí mi naprosto vyhovuje.“ Letos se možná objeví ještě v Olomouci.

Druhý doběhl se ztrátou rovných jedenácti vteřin nejrychlejší čtyřicátník Jan Dufek (Fitness Freedom RT Hustopeče), který po doběhu našel společnou řeč s předjezdcem, který rovněž pochází z Hustopečí. Třetí mezi muži byl neúnavný závoďák Petr Hvolka z Kilpi Racing Teamu v čase 29:15.05. Za Jaroslavem Říhou (Orel Kuřim) doběhl Miroslav Burian z CEPro Teamu, který se dostal na stupně vítězů již podruhé. O hodinu dříve totiž vyhrál čtyřku. Slušný výkon podal i vítěz kategorie M50 Miroslav Švec (Night Run Team), celkově na jedenáctém místě. Mezi šedesátníky byl nejrychlejší Karel Šamberger z Gerlova.

Jak už bylo uvedeno, s krátkou tratí si nejrychleji poradil Miroslav Burian. Trať prolétl v čase 13:53.82. „Čtyři kilometry, to je docela málo. Nakonec se udělalo teplo, svítilo sluníčko, mohl jsem běžet bez rukavic a šály, paráda,“ usmíval se v cíli ještě před tím, než si na nos nasadil brýle a postavil se na start osmičky.

Za jeho zády doběhli slovenští vytrvalci Peter Flajžík (Schaeffler Skalica) v čase 14:34.93 a Kristián Uher (SKP Bratislava), vítěz juniorů, ten zaběhl čas 14:41.37 a rovněž obhájil loňské vítězství. „Byli jsme tu i minulý rok a líbilo se nám tady, tak jsme přijeli i letos a tento rok to bylo ještě lepší. Běhá se tu skvěle, panuje pěkná atmosféra. Velmi rádi se sem vrátíme za rok,“ řekl sympatický běžec po vyhlášení výsledků.  Letošní výhra pro něj byla cennější než ta loňská. „Loni jsem tu běžel ve formě, před letošním ročníkem jsem dva měsíce pauzíroval kvůli achilovce, bylo to moje první rychlé tempo po zranění. Ani mi nejde o vítězství jako o to, že jsem doběhl zdravý a bez bolesti,“ prozradil.

Z výsledkové listiny lze vyčíst, že do Brna přijelo hodně slovenských běžců a tento jazyk byl slyšet i mezi diváky podél trati. Winter Run zkrátka táhne nejen domácí vytrvalce. „O závodech Winter run se na Slovensku ví, píšou o něm slovenské portály,“ potvrdil Kristián Uher a se smíchem dodal: „Doufám, že i o mě něco po dnešku napíšou na beh.sk.“

 

Na čtvrtém místě celkově finišovala v čase 15:38.92 nejrychlejší žena Jana Smutná. Loni byla čtvrtá v kategorii na osmikilometrové trati, letos si dala poloviční vzdálenost a vyhrála. „Cítím se trošku vyčerpaně, ale úžasně. Loni bylo namrzlo, letos je krásné počasí,“ uvedla v cíli závodnice. Moderátora při vyhlašování výsledků pobavil název jejího klubu, který zní WilliJemSe.

Mimochodem, na vyhlašování se nedostavily dvě závodnice Moravské Slavie Brno. Chyběla Hana Alfery Urbánková na druhém i Kateřina Staňková na třetím stupínku a tak se vše o pár minut později opakovalo. Zkrátka vše pro spokojenost běžců i běžkyň. Mezi juniorkami pak vyhrála Jana Coufalová z klubu OCRA CZ TEAM.

Třebaže meteorologové slibovali kruté mrazy, běžci se odradit nenechali a rozhodně nelitovali. Někteří odběhli závod v triku s krátkými rukávy a na kratších distancích závodila také téměř stovka dětí. Spokojený byl i šéf organizačního týmu Tomáš Pavel. „Je tu o sto lidí více než minulý rok a když se dívám na přihlášky v jiných městech, je to všude stejné. Zimní běh začíná lidi bavit. A to je důležité, lidi běhají celý rok,“ řekl během závodu na osm kilometrů. A co to počasí? „Loni tady bylo mínus dvacet, takže dnešní dva stupně, to je vlastně jaro,“ podotkl v nadsázce. Zároveň už se těší příští týden do Ostravy, kde by se mělo postavit na start opět kolem šesti set běžců a běžkyň, podobně jako v Hradci Králové a v Brně.

 

 

Sdílet

Galerie